Духовна віднова для катехитів Луцького екзархату у Зарваниці

16-17 жовтня відбулася у Зарваниці духовна віднова для катехитів Луцького екзархату. В перший день катехити мали оглядову екскурсію Марійським духовним центром. Отець Степан Іванчик, докладно розповів історію даного місця та головні локації. У соборі Зарваницької Матері Божої відбулася спільна Літургія, яку очолив владика Йосафат у співслужінні з головою катехитичної комісії о. Августином Запоточним, ЧСВВ, та от. Дмитром Квичем. Впродовж реколекцій катехити мали три духовні науки, під час який піднімалися питання мудрості, спокуси, пустелі, випробування, довіру до Бога.

Катехити відкрили для себе те, що потрібно більше себе пізнавати і намагатися прийняти свої слабкості, покластися на Бога, бути відкритим на його волю, і тільки тоді можна отримати зцілення.

Хресна дорога, яка відбулася пізно ввечері, наповнила катехитів миром, спокоєм та Божою благодаттю. Кожен співпереживав з Ісусом та його стражданнями, і усвідомив, що і свій власний хрест потрібно приймати з вірою і любов’ю.

Український Єрусалим вразив своєю величністю і дав змогу пригадати події з життя Ісуса, під час його перебування на землі.

Катехити висловлюють щиру вдячність владиці Йосафату, о. Августину, о. Спепану та всім жертводавцям за допомогою яких відбулася ця духовна віднова.

***

“Я відкрила для себе пустелю, і зрозуміла, що це дар Божий. І те, що мої немочі є дорогою для зцілення. Ця поїздка стала для мене важливою духовною відновою і наповнила моє серце радістю і любов’ю.”

Вікторія Скриннікова

“Для того, щоб пізнати свої дари, потрібно глянути на свої спокуси. Просимо у Господа Божої благодаті подолати свої спокуси. Щира подяка владиці Йосафату, о. Августину за відвагу взяти нашу сім’ю з маленькими дітьми на цю прощу.”

Сім’я Інни і Тараса

“Дуже гарна поїздка, благословенна владикою Йосафатом і Господом. Хочу висловити лише слова вдячності за проведений спільно час, натхненна спільною молитвою-проханням про дружню зустріч катехитів Луцького екзархату. Щиро дякую за науку і дискусію. Шкодую лише за поспіх з яким мусіли залишати це місце.”

Олена Мельник

“Я отримала велике духовне наповнення яке зміцнило мою віру, та розширило можливості для мого духовного розвитку.”

Тетяна Галицька

“Насправді дуже потребувала цієї поїздки, перебування в такому святому місці, а духовні розважання допомогли розібратися в певних своїх відчуттях та переживаннях.

   Дуже вдячна о. Августину, бо він зауважив на таких моментах, коли зазвичай ображаєшся, думаєш, що несеш тягар, а виявляється що спокуса і упадок є для нас даром, інструментом для вдосконалення. За все дякувати Богові треба вчитися все життя.

   Дякую всім катехитам та отцям і владиці Йосафату, які були з нами, за спільні роздуми, за створення чудової атмосфери, за відповіді на наші внутрішні питання.

   Дуже надихнула Хресна дорога, коли кожен з нас читав роздуми над окремими стаціями, і відчувалося, що кожному за Божим провидінням дісталися саме ті роздуми, які особисто глибоко переживали, бо у багатьох навіть голос «не слухався», видавав емоції. Ще дякую родині Ткач Тарасу та Інні за приклад родинного служіння, перебування на молитві разом з дітками, навчання змалечку правд віри, терплячість в стосунках один з одним.”

Ліда Мальчик

“Щиро дякую милосердному Богу за цю духовну віднову, яка стала свіжим ковтком повітря для моєї душі! Завдяки змістовним наукам о. Августина Запоточного, ЧСВВ, я краще зрозуміла багато важливих елементів нашої віри та поповнила свої знання про сутність спокуси. Також ця зустріч допомогла пізнати стан моєї душі, оживити дух побожності та отримати сили витривати у доброму. Дуже вдячна всім причетним до організації цієї поїздки, а особливо владиці Йосафату Говері за нагоду відновити духовні сили та цінний досвід, який я впевнена буде нам допомагати робити наступні кроки у нашому катехитичному служінні.”

Людмила Марусин

“Вирушаючи в мандрівку іноді навіть не можеш собі уявити, що тебе чекатиме. Правду кажучи, збираючись в Зарваницю, очікувала теплої зустрічі з одногрупниками, відпочинку, духовної віднови.

   Все було… Та насправді поїздка перевершила всі сподівання.

   Дійсно, серцевідець Бог, що знає потреби кожного, веде нас в потрібне місце і в потрібний час… Бо ця духовна зустріч пролила світло на досить складні речі в моєму житті, ширше відкрила очі на мудрість Божу, ще раз підтвердила глибину Його милосердя, дала багато відповідей на особисті болючі питання, цілісно доповнила картину моєї віри.

   Вдячна щиро Богу за цей досвід, владиці Йосафату та о. Августину за чудову організацію. Окрема вдячність о. Августину за духовну науку. З нетерпінням чекатиму наступних зустрічей.”

Наталя Муляр

За матеріалами https://osbm.lutsk.ua

Top